Suihkosten sukua

Sukuseuran tapahtumat

Sukutapaaminen Suonenjoella 2024

Suihkoset tapasivat Suonenjoella. Aluksi tutustuttiin suonenjokelaisen ITE taiteilija Aulis Jalkasen kotimuseoon. Sen jälkeen oli vuorossa lounas Ravintola Valkoapilassa. Tapaamiseen osallistui 14 sukuseuran jäsentä.
ITE Aulis kannattaa kokea

Sukukirja

Sukukirja "Savon Suihkosia" julkaistiin Suihkosten sukujuhlilla
Antti ja Pekka Paavonpoika Suihkonen muuttivat 1500-luvulla Karjalasta Joroisten Maaveden tienoille. Myöhemmin 1600-luvun lopulla siirryttiin nykyisen Suonenjoen alueelle ja 1700-luvun alussa nykyisin Pieksämäkeen kuuluvan Jäppilän seudulle.
Kirjassa seurataan Paavo Suihkosen Savoon siirtyneitä jälkipolvia 1900-luvun alkuun asti.
Kirjan voi ostaa Jouko Suihkostelta, puh. 040 706 1062
Hinta on 20 € ja lisäksi postimaksu
Savon Suihkosia sukukirja


Toimintasuunnitelma

Sukukokouksessa 2022 vahvistettu toimintasuunnitelma:
Sukuseuran tarkoituksena on selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuutta jäsenten kesken. Tämän tarkoituksen toteuttamaksi sukuseura:

Suihkosten sukuseura kerää ja taltioi sukuun ja sukulaisiin liittyviä tarinoita ja kertomuksia. Kotisivuilla oma sivu, josta näihin kertomuksiin pääsee tutustumaan.


Aikaisemmin tapahtunutta


Suihkosten sukukokous 2022

Pöyhölän historiallisessa pappilassa kokoonnuttiin viralliseen sukukokoukseen jälleen Pieksämäelle. Kohokohtana sukukirjan julkaiseminen.


Suihkosten sukukokous 2019

Sukuseuran jäsenet kokoontuivat syksyllä 2019 Pieksämäellä
Veturitorilla pidetyssä sukukokouksessa ohjelmassa oli virallisen sukukokouksen lisäksi seurustelua sukulaisten kanssa, maittava lounas sekä vierailu Savon radan museossa.


Suihkosten sukutapaaminen 2018

Sukuseuran jäsenet kokoontuivat kesällä 2018 Suonenjoella Myllykosken kievarissa
Ohjelma:
- Jukka Suihkonen kertoi Hännilänmäen maatilan elämästä 1940-luvulla
- Jouko T. Suihkonen kertoi DNA-sukututkimuksesta, MyHeritage -sukupuusta ja sukuseuran suljetusta Facebook-ryhmästä

Suihkosten sukukokous 2016

Suihkoset kokoontuivat sukujuhlaansa Kutvosen juhlahuoneistoon Suonenjoella. Ohjelmaan kuului virallinen sukukokous sekä maittava lounas ja leppoisaa jutustelua sukulaisten kesken. Jouko Suihkonen kertoi sukumme vaiheista: minne juuremme johtaa. Lisäksi Raija Ylönen kertoi Amerikkaan muuttaneiden sukulaisten vaiheista.
Kuvia sukujuhlasta:
Sukujuhla 2016

Tietoja Amerikkaan muuttaneista

Tutkin kesälomalla 2014 Internetin tietolähteitä (Family search, US census, South Dakota birth records) ja löysin tietoja Amerikkaan muuttaneista sukulaisista. Marraskuussa 2015 tuli sitten vahvistus, että löytämäni henkilöt ovat todellakin Kalle Suihkosen jälkeläisiä: yhdeltä heistä tuli nippu valokuvia ja mukana on mm. sama hääkuva Kalle Suihkosesta ja hänen vaimostaan Selmasta, kuin Hännilänmäen vanhoissa valokuvissa on ollut.
Lue tästä Amerikan sukulaisista:
Suihkonen on Hill
Terveisin, Raija Ylönen

Sukutapaaminen 2014

Suihkoset kokoontuivat epävirallisemmin Suonenjoella Myllykosken kievarissa, missä kokoonnuttiin ensimmäisen kerran vuonna 2003 sukuseuraa perustamassa. Ohjelmassa kuultiin tarinoita, laulettiin ja tietysti syötiin hyvin. Kuvia sukutapaamisesta kesällä 2014
Tapaaminen 2014

Suihkosten sukukokous 2013

Suihkosten 4. sukukokous pidettiin Alahovin viinitilalla Kuopiossa. Viinitilalle mentiin Salmetar-laivalla Kuopion matkustajasatamasta. Ohjelmaan kuului viinitilan esittelyä, maittava lounas sekä lopuksi Suihkosten sukuseuran 4. sukukokous. Paikalla sukujuhlassa oli 35 sukuseuran jäsentä.
Kuvia sukujuhlasta
Tietoja Alahovin viinitilasta .

Sukutapaanimen 2011

Sukuseuran retki heinäkuun alussa helteisenä kesäpäivänä alkoi Suonenjoen kirkon edestä. Matka suuntautui Jalkalan tietä Jäppilän suuntaan. Pysähdyimme ensin Tenhanniemessä ja sen jälkeen Jäppilän Suihkolassa. Laskimme myös kukat Jäppilän kirkon sankarihaudalle. Lopuksi nautimme lounaan Suonenjoella Majoitus ja juhlahuoneisto Kutvosessa. Retkellä oli mukana reilut 20 suvun jäsentä. Kuvia retkestä

Sukukokous 2010

Suihkosten 3. sukukokous pidettiin Suonenjoella vanhassa Harjun pappilassa Suontienselän rannalla. Kiitos kaikille onnistuneesta sukukokouksesta.

Sukutapaaminen 2008

Suihkoset kokoontuivat Suonenjoen kirkolle, mistä alkoi linja-autoretki tutustumaan Suihkosten taloihin.

Lounasta nautittiin Myllykosken kievarissa.
Kuvia linja-autoretkeltä

Sukujuhla 2007

Suihkosten sukuseuran 2. sukukokous ja sukujuhla pidetiin Suonenjoella.
Kuvia sukujuhlasta

© Suihkosten sukuseura ry, 2024