Suihkosten suvun historiaa

Suihkosten historiaa

Vanhin merkintä Suihkosista on Jääsken pitäjästä vuodelta 1543. Siellä mainitaan Paavo Suihkonen.

Suihkosia on asunut myös Joroisten pitäjään kuuluvassa Maaveden kylässä. Maavedeltä Suihkosia on muuttanut Suonenjoelle, Jäppilään ja Pohjanmaalle Reisjärvelle. Suonenjoen Suihkolan kylälle muutti Olli Mikonpoika Suihkonen 1600-luvun lopulla. Sukuviirissä on vuosiluku 1693, mutta jo vuodelta 1689 on Ollin pojan Tuomaksen kastemerkintä.

Jälkipolvia

Savon Suihkosista muodostui kaksi sukuhaaraa. On ilmeistä, että nämä kaksi sukuhaaraa ovat peräisin Maavedelle 1500- luvulla Karjalan suunnasta levittäytyneen Paavo Suihkosen jälkipolvista. Jouko Suihkosen kokoamia jälkipolvitauluja Suihkosista:

Olli Mikonpoika Suihkosen jälkipolvet Suonteen rannalle asettuneen Olli Suihkosen jälkipolvista
Antti Suihkosen jälkipolvet Antti Suihkonen puolisoineen on merkitty Leppävirran vanhimpaan rippikirjaan Sydänmaan Laitisten torppariksi. Hänen poikansa Erkki ja Juho asettuivat talollisiksi kauniin salmen rannalle nykyisen Pieksämäen Suihkolan ja Tyyrinniemen alueelle.


Aapeli Suihkonen Aapeli ja Kustaa Suihkonen, Suonenjoen hautausmaa
Kuvissa Aapeli Suihkonen ja toisessa kuvassa Aapeli Suihkonen ja poikansa Kustaa, Aapelin vaimon Klaaran haudalla Suonenjoen vanhalla hautausmaalla.

Alla oleva kuva on Pieksämäen vanhimmasta rippikirjasta vuodelta 1721. Kuvan ensimmäisellä rivillä nimi Tuomas Suihkonen ja seuraavalla hänen vaimonsa Anna Knutitar. Tuomas on Suonenjoen Suihkosten sukuhaaran kantaisä.
Suihkosten suvun kantaisä

Amerikassa Hill

Suihkosia muutti myös Amerikkaan ja jotkut heistä ottivat siellä sukunimen Hill käyttöönsä.

DNA-sukututkimus

Jouko Suihkonen eli "Jii" kertoi DNA sukututkimuksesta Myllykosken kievarin sukutapaamisessa 2018.
DNA-sukututkimuksessa tutkitaan henkilön DNA-näytettä. Näyte pyyhkäistään itse posken sisäpinnasta näytepuikolla. Kuka tahansa voi teettää tutkimuksen kohtuuhintaan kotoa käsin. Lisätietoja esim. Suomi Family Tree DNA tietoja
ja Geneettinen sukututkimus Wikipediassa

Jos olet kiinnostunut asiasta, Family Tree DNA -sivulta lisätietoja ja voit myös teettää itse testin.
Family Tree DNA sukututkimus tietoja.© Suihkosten sukuseura ry, 2023